Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kase içerisine sıvı yağ ve tereyağ eklenir karıştırılır.
- Ardından yumurta şeker ve vanilya eklenir karıştırılır.
- Hamura son olarak un ekleyerek karıştırın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
- Hamuru iki parçaya ayırın ayrılan hamura kakao ekleyip karıştırın.
- Hamurları 30 dakika dolapta dinlendirin.
- Fındık büyüklüğünde beyaz renkli hamur alıp yuvarlayın.
- Kakaolu hamurdan biraz daha fazla alıp yuvarlayıp yassılayın bıçak ile çizikleri atın.
- 5 adet beyaz yuvarlakların üzerine kahverengi hamuru yerleştirip 170 derece fırında kontrollü pişirin.Hamura kabartma tozu eklemeyin. Aksi takdirde kaplumbağa şekilleri bozulur.Resimlerini görsellerde paylaştım aynı hamur ile farklı şekillerde yapabilirsiniz.
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı