Kaplumbağa Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- Damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kakao ve damla çikolata hariç başka gereçleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üçte birini ayıralım, kalan hamura kakao ek edilip yoğuralım.
- Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde kesim koparalım yuvarlayıp kaplumbağanın gövdesini yapılıp bıçağın zıddıyla formu verilir.
- Öteki beyaz hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Bunlarda kaplumbağanın başı ve ayakları için.
- Sonra gövdeye birleştirilir.
- Son olarak damla çikolatadan gözler yerleştirilir ve 20 dakika kadar buzdolabında bekletilir.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarmadan denetim edilerek pişirilir.Yaklaşık 15 dakikada oluyor.
(30 adet çıktı bu tarifle).
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı