Kapuska Tanımı (Ön Yargıları Yıkan) İçin Materyaller
- 150 gram dana kıyma
- 500 gram yıkanmış, doğranmış beyaz lahana
- 1 yemek kaşığı salça (tepeleme olmasın fazla gelebilir)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet sivri yeşil biber
- 60 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Pişirirken 1 çay bardağı su
Kapuska Tanımı (Ön Yargıları Yıkan) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıymayı uygun yayvan bir tencereye koyup kavuruyoruz.
- Kıyma kavrulurken lahanayı temizleyip görseldeki üzere doğruyoruz.
- Kıyma kavrulduktan sonra soğanı ekliyoruz.
- Bir iki çevirip soğan ölmeye başladıktan sonra salçayı ve baharatları ekliyoruz.
- 1-2 dakika daha kavurup en son lahanayı ekliyoruz bir iki cins karıştırdıktan sonra suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pilav mantığıyla büsbütün suyunu çektiğinde yanmadan altını kapatıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağıyla sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ❤.