Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kapuska Yemeği

Kapuska Yemeği
0
23

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo doğranmış lahana
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz biber (Tercihen acı)
  • Sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Üzeri için
  • Limon

Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencere de sıvı yağ ısındıktan sonra doğranan soğanları bir güzel kavuralım.
  2. Ardından salça ve toz biber de kavurduktan sonra yarım bardak kadar sıcak su koyalım.
  3. Lahanaları ilave edelim karıştıralım.
  4. Kısık ateşte kapak kapalı olarak lahanalar suyunu salana kadar pişirelim.
  5. 10 -15 dakika sonra lahanaların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyalım tuzunu katalım ve karıştıralım.
  6. Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu nokta da ara ara yemeği karıştırıp kontrol edin dibi tutmasın.
  7. Lahanalar yumuşayınca yani lahanaların pişmesine yakın son olarak üzerine yıkanmış pirinçleri katın ve karıştırın ,su miktarı az ise sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.
  8. Pirinçler piştikten sonra kapuska yemeğimiz servise hazır????????.
  9. Servis ederken mutlaka üzerine limon suyu sıkmanızı tavsiye ederim ayrı bir lezzet veriyor.
Soğuk kış aylarında vitamin deposu ,şifalı yemeği mutlaka yapın afiyetle tüketin. Afiyet olsun. Deneyenlerden fotoğraf ve yorumları bekliyorum ????????????????‍♀️????????.
  • Not}}} lahanalar piştiğinde pirinçleri ilave etmemizin sebebi; pirinç çabuk pişer ,eğer lahana pişmeden pirinçleri koyarsanız lapa olur ve yemeğin rengi matlaşır bu noktaya dikkat edelim. ????????????????????????????????????????????.
Kapuska Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,987Mesajlar
29,978Kullanıcılar
mskalSon üye
Üst Alt