Kapya Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet küçük kapya biber
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (Suda bekletin)
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım limon suyu
Kapya Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye zeytinyağını alın, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
- Üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurun.
- Baharatları kuş üzümünü ekleyip bir iki çeşit karıştırın.
- Sıcak suyu ek edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Biraz dinlenince kapya biberleri temizleyip içlerini doldurup tencereye dizin.
- Üzerine sıcak su ekleyip yarım limon sıkıp biraz zeytinyağı gezdirin.
- Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edin.