
Kapya Biber Mezesi Tanımı İçin Materyaller
- 7 adet kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sirke (Üzüm yada elma fark etmez)
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tutam maydanoz
Kapya Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kabın içerisine kapya biberleri güzelce yıkayıp 2 parmak kalınlığında doğrayalım.
- Doğradığımız biberleri bi tencereye alıp 1,5 su bardağı suyu ekliyelim.
- Biberlerimiz yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen biberlerin içine 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip 1-2 dk daha karıştıralım.
- Pişen biberlerimizi soğumaları için bi tabağa alalım.
- Bir kasenin içine 3 diş sarımsağı rendeleyelip ,sirke,tuz ve maydanozu alalım güzelce karıştırıp soğuyan biberimizin üzerine döküp karıştıralım. Deneceklere şimdiden afiyet olsun.