Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kapya Biber Turşusu (Kırmızı Biber Mezesi)

Kapya Biber Turşusu (Kırmızı Biber Mezesi)
0
14

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kapya-biber-tursusu-kirmizi-biber-mezesi.jpg

Kapya Biber Turşusu (Kırmızı Biber Mezesi) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kilo kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı sirke ( üzüm sirkesi kullandım)
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tuz ( kaya tuzu yahut yemeklik tuz)
  • Dileğe nazaran 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Kapya Biber Turşusu (Kırmızı Biber Mezesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kırmızı biberlerimizi yıkayalım, içindeki çekirdeklerini güzelce temizleyelim ve iri kesimler halinde doğrayalım.
  2. Genişçe bir tencereye sirke, sıvı yağ ve tuzu koyalım ocağın altını yakalım. Isınınca biberlerimizi koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  3. Biberler pişerken maydanozları ve sarımsaklarımızı doğrayıp hazırlayalım. Sarımsaklar çok minik olmayacak, hafif iri biçimde doğrayalım.
  4. Biberleri fazla pişirmeyelim ki diriliği gitmesin. Yaklaşık 10-15 dk pişen biberlerin altını kapatalım ve sıcağıyla maydanoz, sarımsakları koyup birkaç kere karıştıralım.
  5. Sıcakken kavanozlara dolduralım, kapakları sıkıca kapatıp kavanozu karşıt çevirelim. 1 gün boyunca aykırı dursun vakumlansınlar.
  6. Sonraki gün kavanozu düz çevirip akma varsa denetim edip serin bir yere kaldırabilirsiniz. Bu biçimde 1 yıl bozulmadan saklayabilirsiniz. Çabucak tüketecekseniz kapağını açtıktan sonra buzdolabına koyunuz. Afiyet olsun.
Kavanoz kapakları kesinlikle yeni olsun. Kullanılmış kapaklar tutmayabiliyor.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,345Kullanıcılar
mikoSon üye
Üst Alt