
Kapya Biber Turşusu (Kırmızı Biber Mezesi) Tanımı İçin Gereçler
- 2 kilo kırmızı biber
- 1,5 su bardağı sirke ( üzüm sirkesi kullandım)
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı tuz ( kaya tuzu yahut yemeklik tuz)
- Dileğe nazaran 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
Kapya Biber Turşusu (Kırmızı Biber Mezesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kırmızı biberlerimizi yıkayalım, içindeki çekirdeklerini güzelce temizleyelim ve iri kesimler halinde doğrayalım.
- Genişçe bir tencereye sirke, sıvı yağ ve tuzu koyalım ocağın altını yakalım. Isınınca biberlerimizi koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Biberler pişerken maydanozları ve sarımsaklarımızı doğrayıp hazırlayalım. Sarımsaklar çok minik olmayacak, hafif iri biçimde doğrayalım.
- Biberleri fazla pişirmeyelim ki diriliği gitmesin. Yaklaşık 10-15 dk pişen biberlerin altını kapatalım ve sıcağıyla maydanoz, sarımsakları koyup birkaç kere karıştıralım.
- Sıcakken kavanozlara dolduralım, kapakları sıkıca kapatıp kavanozu karşıt çevirelim. 1 gün boyunca aykırı dursun vakumlansınlar.
- Sonraki gün kavanozu düz çevirip akma varsa denetim edip serin bir yere kaldırabilirsiniz. Bu biçimde 1 yıl bozulmadan saklayabilirsiniz. Çabucak tüketecekseniz kapağını açtıktan sonra buzdolabına koyunuz. Afiyet olsun.