Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 kilo kapya biberi
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı tuz
- 5 -6 adet sarımsak
- Yarım demet maydanoz
Kapya Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberini ilk 2’ye bölüp, çekirdeklerini temizleyelim.
- Daha sonra 4’e bölüp, böldüklerimi de çok küçük olmayacak şekilde parçalar keselim.
- Sarımsakları, maydanozu hazırlayıp kenara koyalım.
- Derin bir tencereye su, sıvı yağı ve sirkeyi koyup kaynatalım.
- Kaynayan karışımın içerisine kapya biberleri ve sarımsağı ekleyip 1-2 tur karıştıralım ve kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 25 dakika kadar biberler çok yumuşamadan kaynatalım.
- Kaynayan biberlerin içerisine maydanozu ekleyelim ve ocağın altını kapatalım.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
- Şişeleri ters çevirip 1 gün öyle bekletelim. Daha sonra kilerde veya serin yerlerde bekletebilirsiniz. Afiyet olsun ????.