Kapya Biberi Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 4 kilo kapya biber
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı tuz
- 10-15 diş sarımsak
Kapya Biberi Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kapya biberlerimizi yıkayıp temizliyoruz.
- Daha sonra küçük küçük doğruyoruz.
- Derin bir tencerenin içerisine alıp üzerine sirke ve sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Şeker, tuz ve sarımsağı da ek edip kapağını kapatıyoruz.
- Biberler büsbütün ölüp yumuşayana kadar pişiriyoruz. Büsbütün yumuşayan biberlerimizin altını kapatıyoruz.
- Kavanozlarımızın içerisine sıcak bir formda dikkatlice katıyoruz.
- Kapağını sıkıca kapatıp aykırı çeviriyoruz. Dilerseniz çabucak de tüketebileceğiniz bir tanım. Bilhassa kısır ve yemeklerin yanında çok lezzetli oluyor. Tanımımı kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun. Olmazsa olmaz konserveler. ???????? iri domates konservesi ????????.