
Kapya Biberli Kahvaltı Şöleni Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kapya biber
- Lor peynir (ya da dilek ettiğiniz bir peynir çeşidi)
- 5 adet zeytin doğranmış
- 1 avuç mısır
- 4- 5 adet kadar turşusu
- Yumurta 2 tane haşlanmış
- Maydanoz
- Dereotu
- Tuz, pul biber, kekik, nane, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Nar ekşisi
Kapya Biberli Kahvaltı Şöleni Tanımı Yapılışı
- Kapya biberleri yıkayın ve kurulayın, bir kaç yerinden bıçakla delikler açın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize serin.
- Evvelce ısınmış 180derece deki fırınızda yaklaşık 25 30dk közlensin.
- Közlendikten sonra (dilersenşz buzdolabı poşetine koyup ağzını kapatın bu halde de 20dk bekletin. Kabukları çok daha rahat çıkması için).
- Haşlanmış yumurtalarınızı dilimleyin, zeytin maydanozu ve dereotunu içine kıyın, dilediğiniz ölçüde lor peynirinizi ekleyin, mısırınız, turşunuz ve baharatlarıda ek edip harmanlayın.
- Son olarak kabuklarını doyduğunuz kapri biberlerinizi şeritler halinde kesip karışıma ek edin, zeytinyağı ve nar ekşisini de istediğiniz ölçüde ek ettikten sonra, hoş bir servis tabağına kahvaltınızı alabilirsiniz.