Kapya Biberli Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü
- 15-16 adet mantar
- 1 kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Kapya Biberli Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar istenilen şekilde doğranır.
- Tavaya tereyağ ve sıvı yağ alınır.
- Üzerine tavuklar konulur ve kısık ateşte tavuklar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur.
- Ardından yıkanıp temizlenmiş mantarlar ilave edilir.
- Mantarlar bir müddet kavrulduktan sonra kapya biber, tuz, karabiber de ilave edilir.
- Kapya biber de kavrulduktan sonra tavuklar servis tabağına alınır.