
Kar Topu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket 250 gram tereyağ
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı tepeleme un
- 300 gram beyaz çikolata 1, 5
- Su bardağı hindistan cevizi
Kar Topu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizde yuvarlıyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
- Birinci olarak benmari tarzı eritmiş olduğumuz çikolata bulayıp daha sonra hindistan cevizine buluyoruz 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.