
Kar Yağdı Pastası ️ Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 80 gram çikolata
- 2 paket kakaolu bisküvi
- Hindistan cevizi rendesi
Kar Yağdı Pastası ️ Tanımı Yapılışı
- Un ,nişasta, tozşeker, kakao bir tencereye konur .
- Ocağa konulan tencereye süt yavaş yavaş ek edilirken karıştırılır .
- Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır, içine çikolata eklenir.
- Yuvarlak bir kabın içine buzdolabı poşeti serilir ,ılıyan krema içine dökülür.
- Bisküviler dik olarak yüzeysel konur.
- İstenilen bisküvi konulabilir sade de olabilir.
- Buzdolabının olağan rafında 3 saat bekletilir .
- Bir servis tabağına karşıt çevrilir .
- Üzerine çokça hindistan cevizi serpilir soğuk olarak servis edilir.