
Kara Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardagı kara bulgur
- 2-3 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz (göz kararı)
- Sıcak su ( göz kararı )
Kara Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Geniş tencereye ince doğranmış soğanları koyuyoruz yağ ile kavuruyoruz.
- Domates rendesi ve salça koyuyoruz karıştırıyoruz.
- Yıkanmış kara bulguru ek ediyoruz tuzunuda koyup karıştırıyoruz.
- Sıcak suyu koyup karıştıralım kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başlayınca ocağı güzelce kısıyoruz öylece pişicek.
- Ben bulgurun ortasını ızgara tavuk pirzola koydum siz de yanında istediğiniz et yahut tavuk tüketebilirsiniz şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
.