Kara Erik Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kara erik
- 1 kg şeker
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
- Bir kaç damla limon suyu yahut limon tuzu
Kara Erik Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Erikleri çekirdeğini çıkaracak halde istediğiniz üzere doğrayın ben ince ince doğradım.
- Şeker ile karıştırın. Sulanması için 1 gün bekleyin şayet çok sulandıysa bir gün beklemeye gerek yok. 5-6 saat beklemeniz kâfi.
- Daha sonra 30-40 dk kadar kaynatın.
- Tereyağında ekleyin kaynasın.
- Tereyağını koymamızın sebebi hem hoş tatvermesi hemde ağır köpürmeyi engellemesi.
- Kapatmaya yakın limonu ekleyin.
- Bir taşım kaynatın.
- Soğuduktan sonra kavanozlara bırakıp. Serin yerde koruma edin. Afiyet olsun ????.