teknolojiuzmani
FD Üye
Kara Lahana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 8-10 yaprak kara lahana
- 2-3 yaprak taze sarımsak yaprağı
- 1 diş sarımsak
- 3-5 kol dereotu
- 3 yemek kaşığı un
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- İsteğe bağlı çok az toz zencefil
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
- En fazla 1 litre su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
Kara Lahana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kara lahanalarımızı incecik doğrayalım.
- Zeytin yağında yakmadan kavuralım.
- Çabucak akabinde unu ek edip unun da kokusu çıkana dek az da bu türlü kavuralım.
- Sonunda kekik ve naneyi de katıp 2 dakikada bu türlü kavurup hindistan cevizi sütü ekleyelim.
- Sütle un açılınca kaynarsuyu ek edelim. Bana 1 litre den az su yetti. İstediği kıvama gelince su katmayı bırakın.
- Farklı bir kasede 1 diş sarımsağınızı tuzla dövün. 3 kaşık yoğurdunuzu ekleyip sarımsağı yedirin.
- Kaynayan çorbanın suyundan azar azar yoğurda ekleyip karıştırın.
- En son karıştırdığınız yoğurdu azar azar çorbanıza ek edin.
- Sonra taze sarımsak yaprağı ile dereotunu doğrayın ve zerdeçal ve zencefille de kaynayan çorbanıza ek edin.
- Son olarak kara lahanaların büsbütün yumuşayıp yumuşamadığını denetim edin.
- Yumuşadıysa tarçınınızı ek edin. Tarçın olmazsa olmaz. Zira kara lahananın suyunu dökmediğimiz için hem acısını bastırıyor hem de çok yakışıyor. Afiyet olsun.