Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kara Lahana Çorbası

Kara Lahana Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
kara-lahana-corbasi.jpg

Kara Lahana Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 8-10 yaprak kara lahana
  • 2-3 yaprak taze sarımsak yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • 3-5 kol dereotu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • İsteğe bağlı çok az toz zencefil
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • En fazla 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz

Kara Lahana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel kara lahanalarımızı incecik doğrayalım.
  2. Zeytin yağında yakmadan kavuralım.
  3. Çabucak akabinde unu ek edip unun da kokusu çıkana dek az da bu türlü kavuralım.
  4. Sonunda kekik ve naneyi de katıp 2 dakikada bu türlü kavurup hindistan cevizi sütü ekleyelim.
  5. Sütle un açılınca kaynarsuyu ek edelim. Bana 1 litre den az su yetti. İstediği kıvama gelince su katmayı bırakın.
  6. Farklı bir kasede 1 diş sarımsağınızı tuzla dövün. 3 kaşık yoğurdunuzu ekleyip sarımsağı yedirin.
  7. Kaynayan çorbanın suyundan azar azar yoğurda ekleyip karıştırın.
  8. En son karıştırdığınız yoğurdu azar azar çorbanıza ek edin.
  9. Sonra taze sarımsak yaprağı ile dereotunu doğrayın ve zerdeçal ve zencefille de kaynayan çorbanıza ek edin.
  10. Son olarak kara lahanaların büsbütün yumuşayıp yumuşamadığını denetim edin.
  11. Yumuşadıysa tarçınınızı ek edin. Tarçın olmazsa olmaz. Zira kara lahananın suyunu dökmediğimiz için hem acısını bastırıyor hem de çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Kara Lahana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,289Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt