
Kara Lahana Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ kara lahana
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 3-4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı haşlanmış fasulye
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Zeytinyağı
Kara Lahana Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı kare kare doğrayalım. Hafif derin ve genişçe bir tencerede zeytinyağı ile çok az kavuralım.
- Salçaları ekleyip biraz daha kavuralım.
- Ardından sırasıyla ince ince doğradığımız lahanaları, kare kare kestiğimiz patates ve havucu, bulguru, fasulyeyi ve mısırı ekleyelim. Kapağını kapatıp 5 dakika orta ateşte pişirelim.
- Ardından içerisine sıcak suyu ilave edip karıştıralım baharatları da ekleyip kapağını kapatıp 30-45 dakika kontrollü şekilde pişirelim.
- Yanına mısır ekmeğiyle afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.