Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karabiber çayının faydaları nelerdir? Soğuk algınlığını geçiren karabiber çayı nasıl tüketilir?

Karabiber çayının faydaları nelerdir? Soğuk algınlığını geçiren karabiber çayı nasıl tüketilir?
0
107

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
karabiber_cayinin_faydalari_nelerdir_soguk_alginligini_geciren_karabiber_cayi_nasil_tuketilir_1637410445_5553.jpg

Evin olmazsa olmaz ikilisi tuz ve karabiber yemeklere sadece lezzet vermekle kalmıyor, faydalarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle karabiber vücudumuzdaki virüslerle savaşarak enfeksiyonların önüne geçiyor. Uzmanlar karabiberi sadece toz olarak değil, çayını da tüketilmesini öneriyor. Peki soğuk algınlığını geçiren karabiber çayı nasıl tüketilir?



Karabiber baharatı ağaçta yetişen bir ürün olup bitkinin tohumu niteliğindedir. Bu bitkinin tarihine baktığımızda Hindistan kökenli olduğunu görürüz. Dünya genelinde en çok kullanılan bir baharat olup genel olarak kullanım amacı yemeklere lezzet ve aroma vermesidir. Ancak sağlık açısından baktığımızda karabiberin bir çok faydası olduğunu görüyoruz.  Hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte vücudumuzun savunma sistemi zayıflıyor ve hastalıklar da artıyor. Mevsim geçişlerinde değişen ısıya özellikle çocuklar, yaşlılar, astım gibi kronik akciğer hastalıkları olanlar daha duyarlı. Karabiber, tarçın, zencefil ve karanfil gibi baharatlar soğuk havalarda hem hastalıklardan koruyor hem de vücudumuzu sıcak tutmayı sağlıyor. Uzman Dr. Fevzi Özgönül karabiber çayının antioksidan ve serbest radikalleri azalttığını, soğuk algınlığı, öksürük, solunum sıkıntısı ve ateş semptomlarında da rahatlama sağladığını söyledi.

u5rl8_1637410853_6909.jpg

Dr. Fevzi Özgönül, “Bunların yanında karabiber çayı, menstrüasyon sırasında ağrıyı hafifletir, sindirim, iştah, gaz, ishal gibi sindirim sistemi problemlerini iyileştirmek için iyi bir yardımcıdır. Karaciğer ve tükürük üretiminden safra asidi salgısını arttırır. Biber, midede hidroklorik asit salınımını arttırarak sindirimi kolaylaştırır” dedi.

KARABİBER ÇAYININ FAYDALARI;
  • Karabiber çayı antioksidan ve serbest radikalleri azaltıyor.
  • Soğuk algınlığı, öksürük, solunum sıkıntısı ve ateş semptomlarında da rahatlama sağlıyor.
  • Karabiber çayı, menstrüasyon sırasında ağrıyı hafifletiyor.
  • Sindirim, iştah, gaz, ishal gibi sindirim sistemi problemlerini iyileştirmek için iyi bir yardımcıdır.
  • Karaciğer ve tükürük üretiminden safra asidi salgısını arttırıyor. Biber, midede hidroklorik asit salınımını arttırarak sindirimi kolaylaştırıyor.
0TGoD_1637411001_2986.jpg
  • Bu tarifin içinde bulunan zencefilin %3’ünü uçucu yağlar oluşturur ve tadını phenylpropanoid adındaki maddelerden alır. Bunun dışında zengin bir B3, B6 ve demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini içermektedir. Bunların dışında zencefil ayrıca leysin, treonin, triptofan, valin, fenilalanin gibi amino asitler içermektedir.
  • Karanfilin çok etkili bir antioksidan özelliğinin olması kanserden, solunum yolları hastalıklarına, saçlardan, tırnaklara kadar çok geniş bir alanda sağlığımızı korumak için hizmet ediyor. Diş ağrımız varsa karanfil bize bu konuda da yardımcı oluyor.
  • Tarçın  ise glukoz emilimini yavaşlatan sindirim enzimlerini destekleyen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle tarçın, insülinin etkinliğini 20 kat arttırabiliyor. Kullanıldığında şeker isteğini azaltıyor.
T3jDK_1637411015_1777.jpg

KARABİBER ÇAYI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER
  • 6 adet tane karabiber
  • 2 adet karanfil
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi veya 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • dilerseniz 1/2 çay kaşığı bal
  • 2-3 damla limon suyu

Hepsini bir demliğe koyup 20 dakika kaynar su ile demledikten sonra içebilirsiniz.


 

Similar threads

Konutun olmazsa olmaz ikilisi tuz ve karabiber yemeklere yalnızca lezzet vermekle kalmıyor, yararlarıyla da dikkat çekiyor. Bilhassa karabiber bedenimizdeki virüslerle savaşarak enfeksiyonların önüne geçiyor. Uzmanlar karabiberi yalnızca toz olarak değil, çayını da tüketilmesini öneriyor. Pekala...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Karabiber, bedenin metabolik suratını artırarak bu fazla kiloların verilmesine yardımcı olur. Ayrıyeten karabiber, genel sıhhatiniz için olağanüstü olan mineral ve antioksidanların yararları ile doludur. Karabiber çayı, birçok sıhhat faydası olan bitkisel bir karışımdır. Öncelikle, sağlıklı çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Sindirim sistemini en hızlı çalıştıran besinlerden biri olan kayısıyı çay formunda tüketmekte bir o kadar faydalıdır. İçeriğinde yüksek oranda lif barındıran kayısı çayının zayıflamada fayda sağlaması için uzmanlar genellikle yatmandan önce tüketilmesini tavsiye eder. Ayrıca antioksidan etkisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Potasyum bakımından en zengin besinlerden biri olan muzun kabuklarından yapılan çay özellikle metabolizmayı düzenlemede etkilidir. Ekstra şekere ihtiyaç duyulmadan tüketilen muz çayı ağız içinden bağırsaklara kadar olan enfeksiyonlu hücreleri temizler. Peki Muz çayı nasıl yapılır? Muz çayının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Ender bilinen bitki çaylarından biri olan enginar yaprağı çayı güçlü bir antioksidandır. Mor, yeşil ve mavi tonlarda olan bu yapraklar bilhassa nikotinin bedene verdiği ziyanı azalmada birebir yarar sağlar. Günde bir kez o da yemekten sonra tüketilmesi gerekir. Enginar yaprağı çayının yararları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,465Konular
981,141Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt