Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

karaciğerin boşaltımdaki görevi nedir

karaciğerin boşaltımdaki görevi nedir
0
173

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
karaciğerin boşaltımdaki görevi nedir ?
kısaca açıklarmısınız

Hücrelerde solunum olayında bazı besinler (proteinler) parçalandığında amonyak denilen ve fazla zehirli olan bir sıvı oluşur Karaciğer, çok zehirli olan amonyağı, daha az zehirli olan üre ve ürik aside çevirerek boşaltıma yardımcı olur
Karaciğer, yaşlanmış alyuvarlar hücrelerini parçalar ve oluşan atıklarını safra sıvısı ile bağırsaklara göndererek boşaltım yapar *

Similar threads

karaciğerin boşaltımdaki gorevi nedir ? kısaca acıklarmısınız Hucrelerde solunum olayında bazı besinler (proteinler) parcalandığında amonyak denilen ve cok zehirli olan bir sıvı oluşur Karaciğer, cok zehirli olan amonyağı, daha az zehirli olan ure ve urik aside cevirerek boşaltıma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Boşaltim Sistemi (Biyoloji) BOŞALTIM SİSTEMİ • Sembolizma sonucunda oluşan zararlı ve işe yaramayan maddelerin dışarı atılmasına boşaltım denir • Tek hücresel canlılarda genelde CO2 ve NH3 gibi artık maddeler aracısız difüzyon ya da osmozla dışarı atılır • Tatlı sularda yaşıyan canlılarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
derinin boşaltımdaki görevi nedir kısaca açıklama Dokunma Organımız Deri Cilt, en büyük duyu organımızdır ve vücudumuzun dışını en ince ayrıntısına kadar kaplar Ayrıca beden ısısını ayarlar, solunum ve boşaltıma asistan olur ve vücudu dış etkilerden korur Derinin üzerinde dokunmayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
karaciğerin sindirimdeki görevi nedir? nedir özet olarak açıklarmısınız Karaciğer: Safra kesesi yardımıyla safra salgısı üretir Safra sıvısının görev büyük yağ tanelerini küçük yağ parçalarına dönüştürerek mekanik sindirim gerçekleştirmektedir Karaciğerin bir diğer tarafından ise...
Cevaplar
0
Görüntüleme
183
Boşaltım Sistemi proje odevi Boşaltım Sistemi konu anlatımı Boşaltım Sistemi ders notları Boşaltım Sistemi hakkında bilgi: Canlılar hayatsal faaliyetlerini yurutebilmek icin dışarıdan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve duzenleyici olarak kullanırlar Besin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,543Konular
981,899Mesajlar
32,553Kullanıcılar
alizadegh123Son üye
Üst Alt