Karadeniz Pidesi (Harika Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Un
- 300 gram dana orta yağlı kıyma
- 1 tane soğan rendesi
- 2 tane sivri biber
- 1 tane domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Karadeniz Pidesi (Harika Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için ;su ,süt,şeker ,maya, tuzu çırpıcıyla karıştıralım.
- Unu kontrollü şekilde ekleyelim.
- Ele yapışan yumuşak bir kıvamda yoğuralım.
- En az 3 saat mayalandıralım.
- 1 er saat arayla karıştırıp havasını alalım maya kokusu kalmasın.
- İç harcı için soğanı, domatesi ,sivri biberi rondodan geçirelim.
- Karıştırma kabına sebzeleri ,kıymayı ,baharatları ,salçayı ve tuzu ilave edip güzelce karıştıralım.
- Hamuru 3 parçaya bölelim.
- Hamuru incecik açalım ve yağlı kağıt üzerine tepsiye alalım.
- Kenarlarına çember şeklinde kıymalı harcı koyup uçlarını içe doğru kıvıralım ve bastırıp kapatalım.
- Kenar dolgusunu yaptıktan sonra kıymalı harcı içine yayalım.
- Önceden ısınmış 300 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişmeye yakın dilerseniz üzerine yumurta kırabilirsiniz.
- Kalan iki parça hamur için de aynı işlemi yapın.
- Ben bu malzemelerle 2 tane kıymalı 1 tane kaşarlı pide elde ettim. Deneyenlere afiyet şifa olsun????.