Karadeniz Pidesi Tadında Kuşbaşılı Pideler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için malzemeler
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 4 kesme şeker veya 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz maya veya yarım paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı un ele yapışmayan bir hamur olana kadar ilave edelim un miktarı her markaya göre değişebilir
- Yarım kilo dana eti
- 1 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 er çay kaşığı karabiber,pul biber,kekik
- Rendelenmiş kaşar peyniri rendesi.
Karadeniz Pidesi Tadında Kuşbaşılı Pideler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için süt,su,şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım karıştıralım.
- Un tuz sıvı yağ ilave edip özleşene kadar yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edelim üzerini örterek 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Bu esnada iç harcımızı hazırlayalım etleri minik minik doğrayalım biber ve domatesleri ince ince doğrayalım.
- Baharatları ve sıvı yağ ilave edip güzelce karıştıralım hamur mayalanana kadar dolaba kaldıralım.
- Mayalanan hamuru 7-8 eşit parçaya bölerek bezeler yapalım (portakal büyüklüğünde parçalar)
- Üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirelim.
- Her bir bezeyi unladığımız tezgaha alalım uzunlamasına elips şeklinde açalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim içine 3-4 yemek kaşığı kadar iç harcımızdan koyup yayalım
- Kenarlarında bir parmak olucak şekilde boşluk bırakalım boş bıraktığımız yerlerden katlayarak uç kısımları üçgen şeklinde birleştirerek pide şeklini verelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirelim.
- Kızaran pidelerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip eriyene kadar yeniden fırına verelim pişmiş olan pidelerin kenarlarına tereyağı sürelim. Taş fırın lezzetinde nefis pideler hazır deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun ????.