
Karadeniz Pilavı (Lezzet Efsane) Kesinlikle Denemelisiniz Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı mısır özü yağ
- 2 küp şeker
- 2 tavuk bulyon
- 1-2 damla limon suyu
- 6 ,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Karadeniz Pilavı (Lezzet Efsane) Kesinlikle Denemelisiniz Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinç ve bulgur ayıklanır. Güzelce yıkanır.
- Tenceremizde tereyağ eritilir, sıvıyağ eklenir.
- Akabinde tel, arpa şehriye eklenip kavrulur.
- Yıkadığımız pirinç, bulgur eklenip 5 6 dakika kavrulur.
- Bir bardak sıcak suda erittiğimiz bulyon, şeker tuz karışımı pilavımıza eklenip akabinde 5 buçuk su bardağı sıcak su eklenir. Karıştırılır.
- Bir kaç damla limon sıkıldıktan sonra hafif karıştırılır.
- Evvel harlı ateşte kapağı kapalı halde kaynamaya bırakılır.
- Kaynama başlayınca tenceremizin altı kısılır.
- Pilavını göz göz olunca altı kapatılıp tenceremizi açıp 2 cins karıştırdıktan sonra tekrar kapağı kapatılır. Ve dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.