Karadeniz'in Meşhur Kuymağı (Kahvaltıların Baştacı) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı ılık su (200 ml ölçü )
- 1 ,5 çay kaşığı tuz
- 300 gram mozzeralle peyniri ( yada lisan peyniri
Karadeniz'in Meşhur Kuymağı (Kahvaltıların Baştacı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavayı ocağa alın içine tereyağını ekleyin ,eriyince içine mısır ununu ekleyin.
- Karıştıra karıştıra 2 dakika orta ateşte hafif kavurun.
- Daha sonra suyunu ekleyin süratli hızlı karıştırın.
- Koyulaşınca içine peyniri iri doğrayın.Kuymağa ekleyin.
- Tuzunu da ekleyin karıştırın.
- Peynir eriyince kıvam alınca ocaktan alın ,sıcak servis yapın .
- Tuzunu kendi damak tadınıza nazaran ekleyin derim.