Karadut Pekmezi Özellikleri ve Faydaları Karadut Pekmezinin Faydaları Nelerdir Karadut Pekmezi Nelere İyi Geliyor Karadut Pekmezi Ve Faydaları Böylece fazla derde deva pekmezlerimizden karadut pekmezi özellikleri ve faydaları hakkında sizleri bilgilendiriyoruz meleklerkaradutpekmeziozelliklerivefaydalari5c507fe3de15dalt 1548779488 1548779488 karadutpekmeziozelliklerivefaydalari5c507fe424346karadutpekmeziozelliklerivefaydalari5c507fe424346 karadutpekmeziozelliklerivefaydalari5c507fe424346 Karadut, Eksik olgun meyveleri kırmızı ve koyu kırmızı, çok olgun meyveleri siyahi kırmızı olan sulu, asidikEkşi dutlar “Karadut olarak tanımlanır Öteki dutlardan ayrılan en keskin özelliği bol sulu ve özgün şeker asit dengesi yani aromasıdır Karadutun bölgesel isimlerinde de farklılık gözlenir Mesela karadut; TokatErbaa taraflarında “ekşiare, Kahramanmaraş, Malatya ve çevrelerinde “urumdut, Manisa dolaylarında “şurupluk dut ve HatayAntakya civarında “tuti olarak adlandırılır Pakistan’da Urduca dilinde “toot olarak, ingilizcede ise yeniden karadut anlamında “black mulberry olarak adlandırılır Karadutun taze tüketimi raf ömrünün sınırlı olmasından nedeniyle fazla azdır Daha çok meyve suyu, reçel, marmelat, özellikle Kahramanmaraş’da dondurma ve Şebinkarahisar’da karadut pekmezi yapılarak değerlendirilir Bu amaçla hasattan sonradan meyveler hemen işlenmeyecekse şoklama ünitelerinde kullanılacağı zamana kadar bekletilir Karadut meyvesi çok enerjik bir antioksidan içer Bu zinde antioksidanlar özgür radikalleri etkisiz ışık halkası getirerek bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği flavonoidler bir uçtan bir uca kalbi koruyucu , yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunuyor Karadut Pekmezi; Karadut bitkisi böceklenmeyen tek organik bitkidir Betakaroten (A vitamini) ihtiva eder Lakin mevsimi çok ivedi geçtiği için en bol olan zamanlarında kaynatılarak karadut pekmezi yapılır Sıhhat ve gençlik iksiri olan karadut pekmezi ‘ni ahenkli olarak harcamak sağlığımız açısından oldukça önemlidir Karadut Pekmezinin faydaları saymakla bitmez İçerisinde yüksek miktarda Demir elementi vardır Karadut Pekmezinin Faydaları; * Yüksek miktarda demir ( Fe ) içerdiğinden kansızlıkta destekleyici yiyecek olarak kullanılmaktadır * Anne sütünü artırır * Halsizliği, aşırı yorgunluğu giderir * Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tavsiye edilir * Kanı temizler anemi hastalarına öğüt edilir * Kan basıncını düşürür * Sindirim sistemi kronik hastalığına faydalıdır * Mide salgılarını arttırır id * Sindirim sistemini düzenler * Saçların ve dişlerin güçlenmesini sağlar * Kronik gastrit ve hepatit tedavisinde kullanılabilir