teknolojiuzmani
FD Üye
Karagöz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için malzemeler ;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 ,5- 3 su bardağı un
Karagöz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet için malzemeleri tencereye alalım ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyu sıkılır 10 dakika daha kaynatılır kaynadıktan sonra kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.
- Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyelim onu dikkatli bir şekilde yavaş yavaş ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurunuzu iki eşit parçaya ayırıyoruz.
- Bir tanesine kakao ekliyoruz. Beyaz olan hamurumuzu tezgahta açıyoruz.
- Kakaolu hamurumuzu yuvarlak uzun bir şerit halinde yuvarlıyoruz ve açtığımız beyaz hamurun ortasına yerleştiriyoruz ve rulo halinde sarmaya başlıyoruz.
- Daha sonrasında bıçakla 2 santim kalınlığında kesiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ılıyan şerbeti sıcak tatlının üstüne döküyoruz ,üstü kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz.Afiyet olsun şimdiden.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.