bilgisayarci
FD Üye

Karaköy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 25 adet baklavalık yufka
- 1 çay b sıvı yağ
- 1 çay b süt
- 50 gram tereyağ
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı toz biber
Karaköy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra soğanları doğrayıp, üzerine ekliyoruz. Baharatları ilave edip soğanlar öldükten sonra kapatıyoruz ocağı.
- Sosu olarak sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve sütü karıştırıyoruz.
- Baklavalık yufkayı paketinden çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bez ile örtüyoruz çünkü çok çabuk kuruyan bir yapıya sahip. 5 yufkaya her katına sos sürerek üst üste koyuyoruz.
- En üst 5. Kata sos sürmeden kıymalı iç harcımızdan koyuyoruz ve sarıyoruz. Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Kalan sosu böreklerin üzerine sürüyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz. 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
Karaköy Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı