Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 ,5 su bardağı un ilave edilebilir
- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Peynir
- Yumurta sarısı
Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir yoğurma kabına unu alalım ortasını açalım, ılık süt ve mayayı ilave edip karıştıralım. Daha sonra sıvı yağ, tuz, toz şeker ve margarini ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurdan yaklaşık 12 adet beze yapalım uzun olacak şekilde merdane yardımıyla açalım bezelerin içine peynir ilave edip, iki tarafından büzerek kapatalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Üzerini örtü ile kapatıp 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen bezelerin üzerine yumurta sarısını sürelim, çatal yardımıyla üzerlerini çizelim.
- 180 derece ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim. Daha fazla tarif için ınstagram hesabım yasminmutfaktaa.