Karalahana Çorbası (Ordu Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bağ karalahana
- 1 adet soğan
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay bardağı mısır unu
- 1 su bardağı mısır
- 3 kaşık mısır çekintisi
- 2 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı pul biber
Karalahana Çorbası (Ordu Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce mısır ve mısır çekintisini bir tencere haşlıyoruz.
- Pancarları temizliyoruz ve bir cm boyunda doğruyoruz.
- 3 – 4 kere yeşil suyu çıkana kadar yıkıyoruz.
- Bir adet soğan rendeliyoruz yağ ve salçayla birlikte hafif ateşte pişiriyoruz.
- Pişen soğana haşlanmış olan mısır karışımlı mısır çekintisini döküyoruz.
- Temizlenmiş olan pancarları kaynamaya başlayan soğanlı karışıma döküyoruz.
- Çekintiyle pancar harmanlanana kadar karıştırıyoruz.
- Pancarların üzerini gecene kadar su ekliyoruz.
- Tuzumuzu ekliyoruz.
- Pancarlar pişince üzerine mısır unu ekliyoruz bir yandan da kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz kı mısır unu top olmasın.
- Pancarlar çabuk pişsin ve yeşil olsun diye su kaymaya başlayınca bi cimdik karbonat atabilirsiniz. Bende yoktu ekleyemedim.
- İsteğe bağlı pul biber koyabilirsiniz de.
Karalahana Çorbası (Ordu Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı