bilgisayarci
FD Üye
Karalahana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr karalahana
- 1 su bardağı barbun fasulye
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 büyük baş soğan
- 1 tahta kaşık salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İç yağ ( olmasada olur)
- Sıvı yağ
Karalahana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle temizleyip ince doradığımız lahanayı diriliği gidene kadar haşlıyoruz.
- Barbun fasulyeyi de haşlıyoruz. Ben düdüklü tencerede 15-17 dk kadar haşladım her ikisini de.
- Buzluk mısırı kullandım o aslında haşlanmış.
- Düdüklü tencerede yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuruyoruz.
- Üzerine salça ve iç yağı ekliyoruz. Üzerine haşlanmış barbun fasulye mısır ve lahanayı ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Üzerine 5-6 su bardağı su ekleyip kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kaynamasına yakın öteki bir kapta 1 bardak su ile açtığımız mısır ununu da ekleyip karıştırıyoruz.
- En son tuz baharat da ekleyip 15 dk daha pişirin. Altını kapatıp 10 dk dinlendirin.
Karalahana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı