
Karalahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 bağ karalahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 3-4 adet nane (Doğranmış, isteğe göre)
- 1 tutam maydanoz
- 2-3 modül kemikli et
- Üzerini geçecek kadar su
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağ (Sıvı yağ da olur)
Karalahana Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle lahanaları yıkayıp saplarından ayırıyoruz.
- Kaynamış su dolu tencerede lahana yapraklarını haşlıyoruz, 2-3 dakika sıcak suda bekletip soğuk su dolu bir kabın içine alıyoruz, şoklayıp çıkartıyoruz,.
- İç harcı için ;küp küp doğranmış soğanı tencereye alıyoruz, sıvı yağ ekliyoruz, kavurmaya başlıyoruz,.
- Salçasını ek ediyoruz, bulgur ve pirinci yıkayıp tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
- Üzerine baharatlarını ek ediyoruz çok az su ek edip 2-3 dakika demliyoruz, nane ve maydanozu doğrayıp ek ediyoruz karıştırıyoruz, ocaktan alıyoruz.
- Yapraklarınız büyükse ortadan ikiye bölüyoruz, bir tatlı kaşığı iç harcımızdan koyup sarıyoruz. Tencerenin altına birinci evvel bir iki modül et koyuyoruz.
- Üzerine sarmaları yerleştiriyoruz, ortasına istersek tekrar et yerleştiriyoruz. Tencerenin üzerine bir tabak kapatıyoruz.
- Üzerine çıkacak kadar salçalı su koyuyoruz. 1 çay bardağı zeytinyağ üzerine gezdirip.
- Birinci evvel 1-2 dakika yüksek ateşte, daha sonra orta ateşte 1 saate yakın pişiyoruz (Kontrollü şekilde) afiyet olsun
????????