Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karalahana Sarması

Karalahana Sarması
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karalahana-sarmasi.jpg

Karalahana Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 bağ karalahana
İç Harcı İçin
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 3-4 adet nane (Doğranmış, isteğe göre)
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 modül kemikli et
Üzeri İçin
  • Üzerini geçecek kadar su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (Sıvı yağ da olur)

Karalahana Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle lahanaları yıkayıp saplarından ayırıyoruz.
  2. Kaynamış su dolu tencerede lahana yapraklarını haşlıyoruz, 2-3 dakika sıcak suda bekletip soğuk su dolu bir kabın içine alıyoruz, şoklayıp çıkartıyoruz,.
  3. İç harcı için ;küp küp doğranmış soğanı tencereye alıyoruz, sıvı yağ ekliyoruz, kavurmaya başlıyoruz,.
  4. Salçasını ek ediyoruz, bulgur ve pirinci yıkayıp tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  5. Üzerine baharatlarını ek ediyoruz çok az su ek edip 2-3 dakika demliyoruz, nane ve maydanozu doğrayıp ek ediyoruz karıştırıyoruz, ocaktan alıyoruz.
  6. Yapraklarınız büyükse ortadan ikiye bölüyoruz, bir tatlı kaşığı iç harcımızdan koyup sarıyoruz. Tencerenin altına birinci evvel bir iki modül et koyuyoruz.
  7. Üzerine sarmaları yerleştiriyoruz, ortasına istersek tekrar et yerleştiriyoruz. Tencerenin üzerine bir tabak kapatıyoruz.
  8. Üzerine çıkacak kadar salçalı su koyuyoruz. 1 çay bardağı zeytinyağ üzerine gezdirip.
  9. Birinci evvel 1-2 dakika yüksek ateşte, daha sonra orta ateşte 1 saate yakın pişiyoruz (Kontrollü şekilde) afiyet olsun ✨????????
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt