Karalahana Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 bağ karalahana
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 su bardağı barbun fasulye (Yoksa kurufasulye de olur)
- Yarım kase mısır yarması
- 1 adet mısır konserve
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Karalahana Yemeği Tanımı Yapılışı
- Lahanaları çok ince olmayacak halde doğrayıp acısı çıksın diye kaynatalım ve süzelim.
- Fasulyemizi düdüklüde pişirip onu da lahanalar üzere süzüp bu kenarda bekletelim.
- İnce kıydığımız soğanı yağ ile kavurup az su katıp salçasını ekleyelim.
- Akabinde fasulyeyi, yarmayı ve mısırı ek edip kavuralım ve lahanaları da ekleyip 2-3 dakika harmanlanması için alt üst edecek formda karıştıralım.
- En son yüzleyene kadar suyunu da ek edip tuz ve pul biberini de ekleyip kaynatalım ve kaynadıktan sonra altını kısıp pişirelim.
- 45 dakika içinde yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun.