iltasyazilim
FD Üye
Karambola Meyvesi
Karambola Özellikleri?
Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi çeşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 212 to 5 inç (613 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardırEnlemesine kestiğimizde yıldız şekli çıkar Derisi incedir,açıktan koyuya sarı ve yumuşak üst derisi mum gibidir,Çekirdekleri meyveden çıktıktan birkaç gün sonradan yaşanabilirliğini kaybeder
Minik ağaçlar iyi kalitede Karambolalar üretirler
Karambolanın Yetiştirildiği Yerler?
Karambola; Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, fakat Asya' nın güneyi ve Malezya'da yüzyıllarca yetiştirilmiştir Günümüzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya'da üretilmektedir
Karambolanın Faydaları?
C vitamini açısından zengin olan Karambola daha fazla C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi farklı alanlara yönlendirilmiş hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir
Karambolayı Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Karambola' yı (diğer bir adıyla star fruit) kenarlarındaki hafif sert olan kısımlarını kestikten sonradan enlemesine yıldız şekli oluşturacak şekilde kesebiliriz Bu yıldız şeklinde kesilmiş olan Karambolayı ister kadeh süslemelerinizde isterseniz salatalarınızda garnitür olarak kullanabilirsiniz Öteki yönden bu meyve ile pastalarınıza renk katabilir, dilerseniz çiğ olarak da tüketebilirsiniz
Karambolanın Muhafaza Koşulları?
Karambola asttropikal olarak sınıflandırılırÇünkü olgun ağaçlar
27 F (2 C) dereceyi tolere edebilirler Genç bitki örtüsü daha hassastırlar ve 32 F (0 C) derecede ölebilirler Karambolalar sel veya etkili sıcak ve fena rüzgarlarla zedelenebilir
Karambolanın Besin Değerleri
Karambola; C, Niasin, Potasyum, Fosfor açısından zengindir *
Karambola Özellikleri?
Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi çeşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 212 to 5 inç (613 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardırEnlemesine kestiğimizde yıldız şekli çıkar Derisi incedir,açıktan koyuya sarı ve yumuşak üst derisi mum gibidir,Çekirdekleri meyveden çıktıktan birkaç gün sonradan yaşanabilirliğini kaybeder
Minik ağaçlar iyi kalitede Karambolalar üretirler
Karambolanın Yetiştirildiği Yerler?
Karambola; Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, fakat Asya' nın güneyi ve Malezya'da yüzyıllarca yetiştirilmiştir Günümüzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya'da üretilmektedir
Karambolanın Faydaları?
C vitamini açısından zengin olan Karambola daha fazla C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi farklı alanlara yönlendirilmiş hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir
Karambolayı Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Karambola' yı (diğer bir adıyla star fruit) kenarlarındaki hafif sert olan kısımlarını kestikten sonradan enlemesine yıldız şekli oluşturacak şekilde kesebiliriz Bu yıldız şeklinde kesilmiş olan Karambolayı ister kadeh süslemelerinizde isterseniz salatalarınızda garnitür olarak kullanabilirsiniz Öteki yönden bu meyve ile pastalarınıza renk katabilir, dilerseniz çiğ olarak da tüketebilirsiniz
Karambolanın Muhafaza Koşulları?
Karambola asttropikal olarak sınıflandırılırÇünkü olgun ağaçlar
27 F (2 C) dereceyi tolere edebilirler Genç bitki örtüsü daha hassastırlar ve 32 F (0 C) derecede ölebilirler Karambolalar sel veya etkili sıcak ve fena rüzgarlarla zedelenebilir
Karambolanın Besin Değerleri
Karambola; C, Niasin, Potasyum, Fosfor açısından zengindir *