Karamel Kaplı Elma Şekeri (Katkı Maddesi İçermez) Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet küçük kırmızı elma
- 1 kg toz şeker
- 1 su bardağı su
Karamel Kaplı Elma Şekeri (Katkı Maddesi İçermez) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaların saplarını döndürerek çıkarın.
- Bol su ile yıkayın.
- Dış kabukta herhangi bir koruyucu parlatıcı madde kalmaması lazım aksi takdirde şeker yapışmaz akar gider.
- Elmaları kurutun.
- Şekeri yapışmaz bir tencereye alın.
- Kısık ateşte yakmadan eritin. 1 saat civarında tamamen eriyen şekere bir su bardağı su ilave edin.
- Katılaşan şeker su ile bütünleştikçe tekrar sıvı kıvama dönecektir. Sıvı kıvama dönen şekeri ocaktan almayın ocağı en kısık konuma getirin.
- Elmalarla kürdan gibi bir sap işlevi görecek çubuk takın. Ve şekerin içinde döndüren döndüren şekere bulayın.
- Kuruması için yağlı kağıt üzerine alın.
- 2 gün serin bir yerde bekletin.
- Sonrasında servis yapın. Afiyet olsun. Karamelin kalanını şekilli kalıplara döküp şeker yapabilirsiniz lakin uzun süre kaynadığı için hafif acısı bir şeker olur. Afiyet olsun.