Karamel Kurabiye(Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
- 120 gram tereyağı
- 160 gram toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- Yarım çay kaşığı tuz(çok şekerli bir kurabiye olduğu için eklediğimizde dengeliyor)
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 200-210 gram un
- Karamelli kuvertür
Karamel Kurabiye(Mutlaka Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını eritip oda sıcaklığında geldiğinde toz şekerle çırpıyoruz(tel çırpma teli yeterli)oda sıcaklığında ki yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz bir iki dakika kâfi.
- Üzüm pekmezini de ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Kuru materyalleri de vanilya, nişasta, tuz ,un ve karbonatı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak kuvertür çikolatayı bıçakla ince ince ya da küp küp kesip onu da ekliyoruz.
- Damak tadınıza nazaran ekleyin. Ben 50 gram ekledim. (karamelli istemezseniz bu kurabiyeyi karamelli çikolata yerine damla çikolatayla yapabilirsiniz.
- Bitter ,sütlü ya da beyaz ) yarım saat -45 dk buzdolabında dinlendirme yapıyoruz.
- Sonrasında ceviz büyüklüğün de (dondurma kaşığıyla alabiliriz) elimizle alıyoruz.
- Yuvarlak fakat hafif yayvan 180 derece evvelce ısınmış fırında 14 dk pişiriyoruz. (12 tane çıkıyor bu ölçekle)sakın pişmedi diye fazla tutmayın hedefimiz ortası bastığımızda göçen yumuşak bir kurabiye olacak. Zati dinlendikçe kıvam alacak.
- Soğumasını bekleyip o denli servis yapalım. Afiyet olsun????