Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamel Rüyası

Karamel Rüyası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
karamel-ruyasi.jpg

Karamel Düşü Tanımı İçin Materyaller


Muhallebisi için;
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Karamel için;
  • 1 yemek kaşığı nişasta mısır / buğday
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 su bardağı su
Süslemek için;
  • 1 su bardağı fındık (Tercihe nazaran değişir )

Karamel Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tenceremizi orta ateşte ocağımıza alıp margarin erimesi için bekleyelim. Eriyen margarine unumuzu ekleyip 3/4 dakika kavuralım.
  2. Kavrulan unumuza süt ve toz şekeri ekleyelim. Topak topak olmaması için karıştırmayı devam edelim 5 dakika.
  3. Hazır olan muhallebiyi ocaktan almadan evvel 1 paket vanilya ekleyelim, karıştıralım ve ocaktan alalım.
  4. Karamel hayalini servis edeceğimiz kuplarımızı su yardımı ile ıslatalım.
  5. Muhallebimizi 1 parmak boşluk kalacak formda kuplarımıza eşit halde dökelim. Soğutmadan karıştırarak koymaya ihtimam şovunuz yoksa üzeri kabuk tutuyor.
  6. Muhallebisi soğuması için oda sıcaklığında 15 dk kadar beklettikten sonra karameli yapmaya başlayalım.
  7. Uygun bir kabın içine 1 yemek kaşığı nişastayı (Mısır / buğday farketmez ) ve 1/2 su bardağı su ekleyip karıştıralım.
  8. Karameli yapmak için ocağımıza kısık ateşte tenceremizi alalım 1/2 su bardağından 1 parmak fazla şeker koyalım ve yavaş yavaş erimeye bırakalım (1 dakika içinde eriyor) içine 1 su bardağı suyu ek edelim.
  9. Suyu koyduğunuz anda taş üzere oluyor lakin kaynadıkça sertlik geçiyor. İçine hazırlamış olduğumuz nişastalı su karışımını ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. 30 saniye sonra nişastanın tesiriyle katılaştığını göreceksiniz.
  10. Ocaktan alalım ve karamelimiz hazır.
  11. Muhallebilerin üzerine ister kaşıkla ister bir sosluk kullanarak kupların üzerine eşit formda hisse ediniz.
  12. Oda ısısında soğumaya bıraktığımız tatlımızı ben fındık kullandım sizler istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  13. 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır ???? Afiyet olsun ????????.
Karamel Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,058Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt