bilgisayarci
FD Üye
Karamel Düşü Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta mısır / buğday
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı fındık (Tercihe nazaran değişir )
Karamel Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremizi orta ateşte ocağımıza alıp margarin erimesi için bekleyelim. Eriyen margarine unumuzu ekleyip 3/4 dakika kavuralım.
- Kavrulan unumuza süt ve toz şekeri ekleyelim. Topak topak olmaması için karıştırmayı devam edelim 5 dakika.
- Hazır olan muhallebiyi ocaktan almadan evvel 1 paket vanilya ekleyelim, karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Karamel hayalini servis edeceğimiz kuplarımızı su yardımı ile ıslatalım.
- Muhallebimizi 1 parmak boşluk kalacak formda kuplarımıza eşit halde dökelim. Soğutmadan karıştırarak koymaya ihtimam şovunuz yoksa üzeri kabuk tutuyor.
- Muhallebisi soğuması için oda sıcaklığında 15 dk kadar beklettikten sonra karameli yapmaya başlayalım.
- Uygun bir kabın içine 1 yemek kaşığı nişastayı (Mısır / buğday farketmez ) ve 1/2 su bardağı su ekleyip karıştıralım.
- Karameli yapmak için ocağımıza kısık ateşte tenceremizi alalım 1/2 su bardağından 1 parmak fazla şeker koyalım ve yavaş yavaş erimeye bırakalım (1 dakika içinde eriyor) içine 1 su bardağı suyu ek edelim.
- Suyu koyduğunuz anda taş üzere oluyor lakin kaynadıkça sertlik geçiyor. İçine hazırlamış olduğumuz nişastalı su karışımını ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. 30 saniye sonra nişastanın tesiriyle katılaştığını göreceksiniz.
- Ocaktan alalım ve karamelimiz hazır.
- Muhallebilerin üzerine ister kaşıkla ister bir sosluk kullanarak kupların üzerine eşit formda hisse ediniz.
- Oda ısısında soğumaya bıraktığımız tatlımızı ben fındık kullandım sizler istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır ???? Afiyet olsun ????????.