bilgisayarci
FD Üye
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için tavaya şekeri alıp kısık ateşte orta ara karıştırarak erimeye bırakıyoruz.
- Karamel rengini alınca suyu ek edip yeniden kısık ateşte şeker içerisinde büsbütün eriyene kadar keki kaynatıyoruz.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Akabinde öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Büyük uzunluk kare borcama kek harcını boşaltıp evvelden ısıttığımız 180 derecede pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk olan şerbeti döküyoruz.
- Kek şerbetini çekene kadar muhallebisini hazırlıyoruz.
- Bunun için verilen materyalleri vanilya hariç tel çırpıcı ile karıştırıp ocağa alıyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayıp göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için muhallebiyi mikser yardımıyla karıştırıp,şerbetini çeken tatlının üzerine döküp yayıyoruz.
- En son üzerine hindistan cevizi döküp buzdolabına kaldırıyoruz.
- En az üç saat beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Bir gece evvelce yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.