Karamel Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta (l uzunluk kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ (aycicek kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 4 orta uzunluk elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
Karamel Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmaları soyup küp şeker büyüklüğünde doğrayalım.
- Şeker, tarçın ve ceviz ile karıştırıp kenara alalım.
- Şeker ile yumurtayı beyazlayana kadar 7-8 dk çırpalım.
- Kalan gereçler ve en son un ve kabartma tozunu eleyip ekleyelim.
- Güzelce karıştırıp 170 derece ısınmış fırına koyalım 40-45 dk pişirelim.
- Fırını kapattıktan sonra keki ılıması için kenara koyalım.
- 4 kaşık şekeri bir tavaya alıp erimesi için ocağın üstüne alalım.
- Şeker eriyip kahverengi olunca yağ ve sütü ek edip 1-2 dk karıştırmaya devam edelim.
- Ilıyan kekin üstüne fırça yardımı ile sürelim.
- Dilenirse pudra şekeri ile servis edilebilir afiyet olsun.