Karamel Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 3 tane kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş elma
- 9 çorba kaşığı şeker
- 200 ml krema
Karamel Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar. Bugün çay yanında, beş çayı toplantılarında sunabileceğiniz harika bir tarifim var. Karamel severler için bomba bir kek. Hazırlanışına geçelim.
- 3 yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, sıvı yağ ve tarçın eklenir. Un elenerek konulur. Kabartma tozu ve vanilya da eklenip ister kek kalıbına ister ben gibi borcama dökün.
- Üzerine incecik dilimlenmiş elmalar hafifçe batırılır. 180 derece fırında pişmeye bırakılır. Kürdan testi yaparak kekinizin piştiği kontrol ettikten sonra çıkartın.
- Karamel sos için yapışmaz bir tavaya 9 kaşık şekeri alıp kısık ocakta tavayı sallayarak şekeri eritin.
- Üzerine kremayı döküp kısık ateşte devamlı karıştırarak homojen bir kıvam aldırın.
- Kek soğuduktan sonra üzerine ılınan karameli dökün.
- Dilerseniz ceviz de serpebilirsiniz. Afiyet olsun herkese.