Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin)

Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin)
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karamel-soslu-trilece-buyuk-borcam-icin.jpg

Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (Oda sıcaklığında küçükse 6 adet )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Sütlü şerbeti için
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 litre süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
Karamel sosu için
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak pandispanyası hazırlanır. Pandispanyası için yumurtalar, vanilin ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Güzelce kabartılır.
  2. En az 6-7 dakika su ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir mikserin düşük ayarında veya spatulayla homojen bir kıvam olana kadar karıştırılır.
  3. Büyük dikdörtgen borcamın tabanı tereyağıla yağlanır. Kenarlarını yağlamıyoruz. Tutunup iyice kabarması için. Kek harcı aktarılır.
  4. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 35-40 dakika pişirilir. Yüksek ayarda pişerse üzeri hemen kızarıp içi hamur kalabilir. Üzeri hafif pembeleşince kürdan testi yapılıp kapatılır.
  5. Kek pişerken karamel sos hazırlanır. Toz şeker teflon tavaya alınır ve eritilir. Erimeye başladığında kısık ateşte ara ara karıştırılır (Yanıksı tadı olmaması için) sonra tereyağı eklenir.
  6. Bu şekilde daha parlak olacaktır. Eridiğinde 1 su bardağı su ilave edilir. Bu aşamada şeker sertleşiyor. Orta ateşte karıştırarak şeker eritilir. Sonrasında nişasta kalan 1 su bardağı suda çözdürülür ve tavaya aktarılır. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
  7. Kaynamaya başladığında kısık ateşte 3-4 dakika pişmeye bırakılır ve kıvam aldırılır. Kapatılıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuduğunda biraz daha koyulaşacaktır.
  8. Sütlü şerbeti için gerekli malzemeler geniş bir kaseye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Pandispanya piştikten sonra ilk sıcağı geçince sütlü şerbet her yerine gezdirilir. 1 saat buzdolabında dinlendirilir (Vaktiniz varsa)
  9. Üzeri için kremşanti hazırlanır. Soğuk sütle çırpılır. 2 yemek kaşığı kadar dekor için ayrılır. Pandispanyanın üzerine yerleştirilir. Spatulayla düzleştirilir. Karamel sos aktarılır.
  10. Kalan kremşanti sıkma poşetine alınır ve ucu ince bir şekilde kesilir. Görseldeki gibi şeritler çekilir.
  11. Kürdanla bir sıra ileri bir sıra geri çizgiler çizilir. Bu işlemi buzdolabına koymadan yapın. Daha güzel şekil alacaktır. 3-4 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun ????.
  12. Yapılışını püf noktalarıyla belirttim???? hazırlamadan önce dikkatli bir şekilde okuyalım. Üzerine beyaz çikolata sosuyla da dekor yapabilirsiniz.
Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Karamel Soslu Trileçe Tanımı İçin Malzemeler Keki için 5 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1,5 su bardağı un2-3 yemek kaşığı toz fındık1 paket krem şanti1 su bardağı süt Keki ıslatmak için 1 litre süt1 paket krema Karamel sosu için 1,5 su bardağı toz şeker1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Karamelli Trileçe Tanımı İçin Materyaller 5 adet yumurta1 su bardağı şeker1, 5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Sütlü sosu için; 5 su bardağı ( 1 litre ) süt3 yemek kaşığı toz şeker200 gram sıvı krema Karamel sosu için; 1 çay bardağı şeker1 yemek kaşığı tereyağı200 gram sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler Keki 5 adet yumurta1 su bardağı şekerYarım su bardağı nişasta1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Sütlü şerbeti 3 su bardağı süt3 yemek kaşığı şeker1 paket krema1 paket vanilya (normalde koyulmuyor ben sevdiğim için ekledim)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Karamelli Trileçe Tanımı İçin Gereçler Keki için: 3 yumurta1 su bardağı toz şeker1.5 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı ılık su Sütlü şerbet: 3,5 bardak süt2 çay bardağı dr. oetker toz pasta kremasıYarım su bardağı şeker Karamel sos: 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Trileçe Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 5 yumurta1.5 su bardağı toz şeker1 su bardağı unYarım su bardağı nişastaYarım çay bardağı sıcak su1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Şerbet için; 5 su bardağı süt200 ml sıvı kremaYarım çay bardağı toz şeker Üzeri için ; 1 paket kremşanti1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt