iltasyazilim
FD Üye
Karamel Sosu (Tuzlu Veya Sade) Tarifi İçin Malzemeler
*180 gram*toz şeker
*80 gram tereyağı
*10 cl tam yağılı süt kreması
*İsteğe bağlı : iki cimdik tuz
Karamel Sosu (Tuzlu Veya Sade) Tarifi Yapılışı Yapışmaz derin bir tavaya şekerimizin yarısını koyalım ve yüksek ateşte erimesini bekleyelim Şekerimiz eriyip karamel rengini aldığında, kalan şekerimizi de ilave edip erimesini bekleyelim Hala yüksek ateşte pişen karamelin üzerine soğuk, kup halinde kesilmiş tereyağı koyup, tamamen eriyip, homojen bir hale gelene kadar tahta bir kaşık ile karıştıralım
Son olarak, kremamızı, yavaş yavaş, üç kerede dökelim
Kremayı yavaş dökmemizin sebebi, kremanın soğuk ve tavadaki karışımın sıcak olması Bu derece değişikliği, karamelin, fokur fokur kaynamasına ve her yere sıçramasına sebep oluyor Karamelin çok yakıcı *bir madde olduğu söyleyebilirim Bu nedenle, kremayı dikkatli bir şekilde ilave edin
Bu karamel sosunu ister kreplerde, keklerde, veya turta tarzı pastacıklarda kullanabilirsiniz
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
*180 gram*toz şeker
*80 gram tereyağı
*10 cl tam yağılı süt kreması
*İsteğe bağlı : iki cimdik tuz
Karamel Sosu (Tuzlu Veya Sade) Tarifi Yapılışı Yapışmaz derin bir tavaya şekerimizin yarısını koyalım ve yüksek ateşte erimesini bekleyelim Şekerimiz eriyip karamel rengini aldığında, kalan şekerimizi de ilave edip erimesini bekleyelim Hala yüksek ateşte pişen karamelin üzerine soğuk, kup halinde kesilmiş tereyağı koyup, tamamen eriyip, homojen bir hale gelene kadar tahta bir kaşık ile karıştıralım
Son olarak, kremamızı, yavaş yavaş, üç kerede dökelim
Kremayı yavaş dökmemizin sebebi, kremanın soğuk ve tavadaki karışımın sıcak olması Bu derece değişikliği, karamelin, fokur fokur kaynamasına ve her yere sıçramasına sebep oluyor Karamelin çok yakıcı *bir madde olduğu söyleyebilirim Bu nedenle, kremayı dikkatli bir şekilde ilave edin
Bu karamel sosunu ister kreplerde, keklerde, veya turta tarzı pastacıklarda kullanabilirsiniz
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun