Karamel Tadında Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti İçin
- 1,5 bardak şeker
- 2 bardak su
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Karamel Tadında Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
- 1-küçük bir tencereye şekerimizi alalım kısık ateşte karamelize olana kadar karıştıralım.
- Daha sonra suyumuzu ekleyelim başta bir sertlik olacak şekerimizde kaynadıkça eriyecektir 5-6 dakika kaynadıktan sonra etimeklerimizin üzerine dökelim.
- Öbür tarafta tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilya ekleyelim 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alalım ve etimeklerin üzerine dökelim.
- Süt ile toz krem şantiyi karıştırıp 6-7 dakika çırpalım hazır olunca muhallebimizin üzerine ekleyelim fakat ben muhallebi soğuyana kadar bekledim krem şantinin erimemesi için.
- Hazır olan tatlımızın üzerine streç sinema çekerek dolapta dinlendirelim yapacak olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.