Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket etimek
- 1 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket kakaolu krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket etimeği tepsiye diziyoruz.
- Bir tavanın içine 1 çay bardağı şekeri alıyoruz ocakta kahverengi olana kadar kısık ateşte şekeri eritiyoruz.
- Eriyen şekerin üzerine 2 bardak suyu döküp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Birinci sıcağı çıkan karamelize şerbeti etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Bir paket kakaolu krem şantiyle 1 çay bardağı sütü çırpıyoruz.
- Şerbetini çeken etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Benim beyaz çikolata sosum vardı onunla üzerine süs yaptım siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.