Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karamelize Etimek Tatlısı

Karamelize Etimek Tatlısı
0
29

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
karamelize-etimek-tatlisi.jpg

Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 15 tane tuzsuz etimek
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 kaşık tereyağı
  • 8 kaşık şeker
Son olarak
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
Fındık içi üzerine serpmek için


Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak tencereye 1. 5 su bardağı şeker koyup eritiyoruz.
  2. Kremalize olunca 2 su bardağı su ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Karıştırdıkca eriyor ve 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
  4. Borcama etimekleri seriyoruz ve karamelize olmuş şekerli suyu etimeklerin üzerine birinci sıcağı çıkınca döküyoruz.
  5. Muhallebisi için tencereye sütü, unu, vanilyayı ve şekeri alıyoruz karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  6. Katılaşınca üzerine tereyağını atıp eriyince ocaktan alıp etimeklerin üzerine döküyoruz.
  7. Kremşanti için 1 paket kremşantiyi sütle çırpıp dolaba atıyoruz.
  8. Soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi döküp isteğe bağlı fıstık yada fındık la servis yapıyoruz.
Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt