Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 15 tane tuzsuz etimek
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 kaşık tereyağı
- 8 kaşık şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Karamelize Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tencereye 1. 5 su bardağı şeker koyup eritiyoruz.
- Kremalize olunca 2 su bardağı su ekleyip karıştırıyoruz.
- Karıştırdıkca eriyor ve 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Borcama etimekleri seriyoruz ve karamelize olmuş şekerli suyu etimeklerin üzerine birinci sıcağı çıkınca döküyoruz.
- Muhallebisi için tencereye sütü, unu, vanilyayı ve şekeri alıyoruz karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Katılaşınca üzerine tereyağını atıp eriyince ocaktan alıp etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Kremşanti için 1 paket kremşantiyi sütle çırpıp dolaba atıyoruz.
- Soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi döküp isteğe bağlı fıstık yada fındık la servis yapıyoruz.