Karamelize Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- Antep fıstığı
- Tarçın
Karamelize Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şekeri tencereye alalım erimeye bırakalım.
- Şeker karamelize olup rengi sarıya döndüğünde kenarda yavaş yavaş suyu ekleyelim ki çok fazla sıçrama olmasın.
- Şeker pürüzsüz bir hal alana kadar orta ateşte kaynatalım.
- Borcamımıza ekmeklerimizi dizip hazırlanmış olduğumuz karamelize şerbetimizi eşit gelecek şekilde hepsine dökelim.
- Muhallebimize geçelim.Tencereye un süt nişasta ve şekeri katıp sürekli karıştırarak pişirelim.
- 1-2 dakika kaynadıktan sonra vanilyayi ekleyip karıştırın ocağı kapatalım.
- Ekmeklerimiz in üzerine döküp eşit gelecek şekilde yayalım.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra dolaba kaldırın soğuması gerekiyor.
- Bu arada krem şantimizi yapalım.
- Süt ve krem şantimizi alıp 5 dakika çırpalım.
- Krem şantimizi soğuyan muhallebimizin üzerine yayalım.
- 4-5saat dolapta dinlendirip servis yapalım.
- Servis sırasında süsleme yapalım fıstıklar önceden dolaba girince yumuşuyor.Afiyetler olsun ????????.
- Tam görüntüyü yakalayamadım.
- Siz yaparken dikkat ederseniz şekeri karamelize ederken fazla da tutmayalim ki şeker acilasip yanmasın ????.
- İsterseniz 1gece önceden yapıp dolabimizda bekleyebiliriz ????.
- Şimdilik bu kadar hoşçakalın ????????????????.