Karamelize Mantar Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr mantar
- 4 5 adet soğan
- 1 kapta biber
- 1 sivri biber
- 1 tutam maydanoz
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karamelize Mantar Tanımı Yapılışı
- Tavaya sıvı yağ koyup kızdırıldıktan sonra temizlenip doğranan mantarlarımızı harlı ateşte soteleyelim.
- Sotelenen mantarların üzerine soğanlarımızı 4 e bölüp mantarların üzerine ekleyelim.
- Birebir halde biberler ve sarımsağıda ekleyip daima birlikte harmanlayalım.
- Sotelenen gereçlerinin üzerine karamelize olması için şekerimizi ekleyip kısık ateşte karamelize olmasını sağlayalım.
- Daha sonra suyla açtırdığımız nar ekşisinide ekleyelim ve en son baharatları ve tuzu da ekleyip ateşten alabiliriz. Maydonozla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.