elektronikci
FD Üye
Karamelize Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram küçük mantar
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 damla limonsuyu
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Kekik, karabiber, kimyon
Karamelize Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarların kabuğunu soyup yıkıyoruz.
- Büyük olanları 2 ye kesiyoruz.
- Büyük bir tavaya zeytinyağ ve tereyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanı soteliyoruz.
- Üzerine mantarları ve limon suyunu ekliyoruz (limonu mantarlar kararmasın diye ekliyoruz).
- Mantarları sürekli karıştırarak karamelize olana kadar pişiriyoruz.
- Karamelize olmasına yakın rendelediğimiz sarımsağı ekliyoruz.
- Biraz daha kavurduktan sonra tuz ve baharatları ekliyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozuda ekleyip biraz daha soteledikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Kahvaltı veya et ve tavuk yemeğin yanına çok yakışıyor.
Afiyet olsun ????.
Karamelize Mantar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı