Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı

Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karamelize-serbetli-etimek-tatlisi-1.jpg

Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 paket etimek (30 adet kullandım )
Kreması İçin
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin yahut tereyağı
  • 5 yemek kaşığı şeker
Şerbeti İçin
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin
  • 1 paket kremşanti (İkili olanlardan )
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • Yeteri kadar hindistan cevizi

Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şekerimizi bir tencereye alıp içine hiç kaşık değdirmeden ortada sallayarak yakmadan erimesini sağlayalım şeker büsbütün eridikten sonra karamelize olduktan sonra sıcak suyu ek edelim.
  2. Katılaşan şekerin erimesini sağlayalım şeker eridikten sonra ocağın altını kapatalım etimeklerimizi tepsilere alıp bir 2 dakika sonra etimekleri şerbetle ıslayalım.
  3. Kreması için bütün gereçleri tencereye alıp el çekmeden karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim kaynadıktan sonra içine yağını ve vanilyasını ek edip eridikten sonra ocağın altını kapatalım.
  4. Orta sıra karıştırarak soğumasını sağlayalım soğuduktan sonra 4-5 dakika mikserden geçirelim pürüzsüz olması için bu kıymetli daha sonra yumuşayan etimekleri yapacağımız tepsiye sıralayalım.
  5. Ben kelepçeli kalıp kullandım 1 katı sıraladıktan sonra ikiye böldüğünüz kremanın yarısını etimeklerin üzerine dökelim yayalım daha sonra ikinci kat için etimekleri üzerine dizelim.
  6. Dizdikten sonra kalan kremayı üzerine dökelim güzelce yayalım üzerine poşetle kapatıp buzdolabında dinlenmeye alabiliriz bir gece dinlenirse daha hoş oluyor.
  7. Bir gece dolapta dinlenen tatlımızın üzerine çırptığımız kremşantiyi yayıp hindistan cevizi ile süsleyelim şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Not; Tatlıyı birebir halde borcamda da yapabilirsiniz.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt