Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket etimek (30 adet kullandım )
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin yahut tereyağı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 paket kremşanti (İkili olanlardan )
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- Yeteri kadar hindistan cevizi
Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şekerimizi bir tencereye alıp içine hiç kaşık değdirmeden ortada sallayarak yakmadan erimesini sağlayalım şeker büsbütün eridikten sonra karamelize olduktan sonra sıcak suyu ek edelim.
- Katılaşan şekerin erimesini sağlayalım şeker eridikten sonra ocağın altını kapatalım etimeklerimizi tepsilere alıp bir 2 dakika sonra etimekleri şerbetle ıslayalım.
- Kreması için bütün gereçleri tencereye alıp el çekmeden karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim kaynadıktan sonra içine yağını ve vanilyasını ek edip eridikten sonra ocağın altını kapatalım.
- Orta sıra karıştırarak soğumasını sağlayalım soğuduktan sonra 4-5 dakika mikserden geçirelim pürüzsüz olması için bu kıymetli daha sonra yumuşayan etimekleri yapacağımız tepsiye sıralayalım.
- Ben kelepçeli kalıp kullandım 1 katı sıraladıktan sonra ikiye böldüğünüz kremanın yarısını etimeklerin üzerine dökelim yayalım daha sonra ikinci kat için etimekleri üzerine dizelim.
- Dizdikten sonra kalan kremayı üzerine dökelim güzelce yayalım üzerine poşetle kapatıp buzdolabında dinlenmeye alabiliriz bir gece dinlenirse daha hoş oluyor.
- Bir gece dolapta dinlenen tatlımızın üzerine çırptığımız kremşantiyi yayıp hindistan cevizi ile süsleyelim şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.