elektronikci
FD Üye

Karamelize Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için :
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt (krem şanti için)
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Karamelize Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker iyice köpürünceye kadar çırpılır, yarım çay bardağı su eklenir ve tekrar çırpılır.
- Un ve kabartma tozu da eklenerek iyice karıştırılarak yağlanmış borcama aktarılır.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Kek pişerken şerbet için şeker tencereye alınarak karamelize olması sağlanır.
- Ardından 3 su bardağı su eklenerek şeker iyice eritilir.
- Sıcak şerbet ılımış kekin üzerine dökülür.
- Muhallebi için nişasta, un, süt ve şeker tencereye alınarak homojen olması sağlanır.
- Ocağa alınıp koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
- Küçük bir kapta krem şanti çırpılır ve muhallebi ile karıştırılır.
- Şerbetini çekmiş tatlının üzerine krem şanti karıştırılan muhallebi yayılarak güzelce düzeltilir.
- Dilimleyip dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.