Karamelize Soğan Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet büyük uzunluk soğan
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam nane
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay bardağı domates sos
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1, 5 su bardağı su(kontrollü ekleyin)
- 1 çay kaşığı tuz
Karamelize Soğan Dolması Tanımı Yapılışı
- Pirinçleri yıkayın. Karıştırma kabına alın.
- Üzerine bulguru, kıymayı, doğradıydınız yeşilliği, domates sosunu, robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsağı, baharatları, zeytinyağını, salçalarını, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Bu iç harcı tüm sarma ve dolmalarda kullanabilirsiniz.
- Soğanları yarısına kadar kesip tuzlu suda 10-15 dakika haşlayalım.
- Dağılacak kadar yumuşak olmasın dikkat edin.
- Sağanları kat kat ayırın. İçine harçtan koyup kıvırın.
- Tencerenin tabanına zeytinyağ döküp dolmaları dizin.
- Hepsi bittikten sonra birazda üzerine zeytinyağ ve tuz döküp orta ateşte 5 dakika pişirin.
- Daha sonra suyunu ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Suyunu tam çekmeden sıcak fırına verin.
- Üzeri de kızarsın. Dolmaları fırınlamanın verdiği lezzet farkını lütfen deneyin ???? aykırı çevirip servis edin.