Karamelize Soğan Eşliğinde Tavada Mezgit Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet orta uzunluk mezgit
- 3 baş kuru soğan
- 2 adet patates
- 2 adet kırmızı biber
- 5 diş sarımsak
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Baharatlar
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Dileğe nazaran pul biber yahut karabiber de kullanılabilir
Karamelize Soğan Eşliğinde Tavada Mezgit Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sıvı yağ koyduğumuz bir tavaya sırayla jülyen doğradığımız bir kuru soğan, kırmızı biberler, patatesler, sarımsaklar ve tuz konarak kapağı kapatılır.
- Bu gereçler 10 dakika kadar pişirilir.
- Üzerlerine baharatlar ve temizlenip doğranmış mezgitler koyularak beş dakika kadar daha pişirilir, altı kapatılır.
- Diğer bir tavada kalan iki kuru soğan bir santim kalınlığında halkalar biçiminde kesilir.
- Tavanın içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ konur, ısınınca soğanlar eklenir.
- İsteğe nazaran isteyen bu kademede kabuklu sarımsak da ekleyebilir hayli lezzetli oluyor.
- Soğanların altı pembeleşince çevrilir, büsbütün pişince servis tabağına alınır.
- Pişen sebzeli mezgitle birlikte servis yapılır. Afiyet sıhhat olsun.